Restaurant style Patiala chicken/Malayalam/107th video/പട്യാല ചിക്കൻ കറി/[Punjabi chicken curry]
107th video from Yazu's Crazy cuisine
Patiala Chicken : Patiala is a city in Punjab and so this is a Punjabi curry, Punjabi food is suggestive of good health , physical well-being and full of rustic flavour,They are cooked on slow fire, often simmered for hours till they turn creamy and then flavoured with spices and rounded off with malai (fresh cream)for that rich finish. The food is simply delicious. This creamy and spicy Punjabi chicken curry, while not quite as popular as chicken korma or butter chicken, is definitely in their same league. While different in flavor, chicken patiala is just as decadent. What does chicken patiala taste like? Well, it’s rich and creamy and nutty. It’s made with pre-made onion & tomato masala, a blend of flavorful spices and a combination of yogurt, cream and ground cashews. Chicken patiala is best known for its use of cashew nuts – an ingredient you can’t skip fromthis recipe.
https://youtu.be/kRK6mPc4a1Q പട്യാല പഞ്ചാബിലെ ഒരു നഗരമാണ്, അതിനാൽ ഇത് ഒരു പഞ്ചാബി കറിയാണ്, പഞ്ചാബി ഭക്ഷണം നല്ല ആരോഗ്യം, ശാരീരിക ക്ഷേമം, നല്ല സ്വാദുകൾ എന്നിവ സൂചിപ്പിക്കുന്നതാണ്, അവ മന്ദഗതിയിലുള്ള തീയിൽ പാകം ചെയ്യുന്നു, പലപ്പോഴും ക്രീം നിറമാകുന്നതുവരെ മണിക്കൂറുകളോളം ഇത് പാകം ചെയ്യുന്നു. സുഗന്ധവ്യഞ്ജനങ്ങളുപയോഗിച്ച് ആ സമൃദ്ധമായ ഫിനിഷിംഗിനായി മലായ് (ഫ്രഷ് ക്രീം) ഉപയോഗിച്ച് പാകം ചെയ്യുന്നു. ഭക്ഷണം വളരെ രുചികരമാണ്. ഈ ക്രീം മസാല പഞ്ചാബി ചിക്കൻ കറി, ചിക്കൻ കോർമ അല്ലെങ്കിൽ ബട്ടർ ചിക്കൻ പോലെ ജനപ്രിയമല്ലെങ്കിലും തീർച്ചയായും അവരുടെ അതേ ലീഗിലാണ്. സ്വാദിൽ വ്യത്യസ്തമാണെങ്കിലും, ചിക്കൻ പട്യാല അത്രതന്നെ സ്വീകാര്യമാണ്. ചിക്കൻ പട്യാലയുടെ രുചി എന്താണ്? ശരി, ഇത് സമ്പന്നവും ക്രീം നിറഞ്ഞതും പോഷകവുമാണ്. മുൻകൂട്ടി തയ്യാറാക്കിയ സവാള മസാല, സുഗന്ധവ്യഞ്ജനങ്ങളുടെ മിശ്രിതം, തൈര്, ക്രീം, കശുവണ്ടി എന്നിവയുടെ സംയോജനമാണ് ഇത് നിർമ്മിച്ചിരിക്കുന്നത്. ചിക്കൻ പട്യാല കശുവണ്ടിയുടെ ഉപയോഗത്തിന് പേരുകേട്ടതാണ് - നിങ്ങൾക്ക് ഒഴിവാക്കാൻ കഴിയാത്ത ഒരു ഘടകം Restaurant style Patiala chicken recipe in Malayalam/പട്യാല ചിക്കൻ കറി/Punjabi chicken curry recipe. Ingredients: Chicken:1kg Curd-1/2 cup Ginger paste-1/2 tsp Garlic paste -1/2 tsp Chili powder-1/2 tsp Turmeric powder-1/2 tsp Pepper powder-1/2 tsp Salt as required Oil -3 TBS Cinnamon-small piece Cloves -2 Cardamom-3 Cumin seeds-1/2 tsp Chopped garlic-1 tsp Chopped ginger-1 tsp Onion-4 medium Chili powder-1/2 tsp Turmeric powder-1/4 tsp Coriander powder-1 TBS Tomato-2 medium Water -1/4 cup Oil -1 TBS Cumin seeds-1/2 tsp Ginger-1 tsp Garlic-1 tsp Diced onion-1 Diced capsicum-1 Methi leaves (fenugreek leaves)-1/2 cup Turmeric powder-1/4 tsp Chili powder-1/2 tsp Coriander powder-1/2 tsp cashew paste -1/2 cup Water -1/2 cup Garam masala-1/4 tsp Kasoori methi-1 tsp Chili-2 Ginger chopped-1/2 tsp — How to make homemade Chicken Chettinad//malayalam recipe https://youtu.be/JFMB71j8688 കൂൺ കുറുമ/How to make Mushroom Stew/mushroom Kuruma/Veg stew/Veg kuruma/malayalam recipe[50th video] https://youtu.be/sg8qm54eCMo Fish Kuruma//Fish Molly//How to make Fish Stew//pomfret Stew//Avoli Kuruma//malayalam recipe https://youtu.be/vEkVnNo8eew —
Follow on Blog : yazuscrazycuisine.blogspot.com
-- #patiala_chicken #chicken_curry #punjabi_chicken_curry #restuarant_style #perfect_recipe #malayalam_recipe #Taste_guaranteed #original_recipe #yazuscrazycuisine
Comments
Post a Comment